joi, 5 martie 2015

Discurs(limba română)

    Discurs
Tema: ,, Povara bunătății noastre - o pledoarie pentru rezinstența 
neamului în numele perenității''
     Bună ziua, dragi colegi, și stimată profesoară. Astăzi, am venit în fața voastră pentru a  vă vorbi despre o operă perenă ce promovează valorile naționale, ce ne reprezintă ca popor și ce constituie o pledoarie pentru rezinstența neamului românesc.
 Este vorba de ,,Povara bunătății noastre'' de Ion Druță, care constuie un adevărat tezaur pentru țara Moldovei.
        Ion Druță a fost personalitatea care prin talentul și munca sa, a zugrăvit în sufletele noastre o imagine deosebită a spiritualității neamului,exprimată prin chipuri și acțiuni de valoare.
   Prin harul lui de a scrie cu frumoasele simboluri ca: familia, vatra, pămîntul strămoșesc deducem calitățile promovate de autor prin propriile creații literare.
   Istoria neamului românesc reprezentate de războaiele mondiale și foamete, ocrotirea familiei, a casei părintești care era reprezentată de Nuța, unica moștenitoare a Cărăbușilor și continuitatea generației, demnitatea de a trăi și de a  întemeia o familie, reprezentată de Onache Cărăbuș, cel care cu truda frunții și-a ridicat casa pe un vîrf de deal și nu în ultimul rînd,credința, bunătatea și viața din istoria neamului reprezentată însăși de consătenii Ciuturii.
   Toate aceste valori reprezentate de personajele druțiene sînt statornicia neamului nostru.
Frumoasele valori druțiene mereu ne vor întîlni la vatra strămoșească, unde sînt depozitate de atîțea ani...
      Deci, să nu uităm că valorile spirituale constituie principiul fundamental care formează începutul, baza și realitatea din care decurg toate celelalte lucruri.
Vă mulțtumesc pentru atenție! 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu